Последно посещение: Дата и час: 05 Сеп 2010 19:08

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: обезопасяване на врати и прозорци
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2010 09:30 

Здравейте, някой решил ли е въпроса с отварянето на вратите и прозорците. Може ли да се промени начина на отваряне/например на 90 градуса/

Върнете се в началото
Offline Профил  

Заглавие: Re: обезопасяване на врати и прозорци
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2010 18:39 
Site Admin

vega написа:
Здравейте, някой решил ли е въпроса с отварянето на вратите и прозорците. Може ли да се промени начина на отваряне/например на 90 градуса/

Привет,
Това е напълно възможно, механизма се казва "двуплоскостен обков". Може да го поръчате на всяка една фирма която се занимава с PVC дограма. Принципно е добре да бъде поръчан и монтиран от фирма "Тал инжинеринг" http://www.talengineering.com/ за да се запази гаранцията!

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010 09:27 

За съжаление тези от Тал инженеринг са явно някакви много велики, защото техният служител Ловков обеща да се обади след като му дадох размер на прозорец, цвят по рал за външни щори, та го чакам вече един месец. Можем ли да се надяваме на съдействие от СБП или по-добре да се обърнем към друга фирма?

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010 10:28 

Бих искал да попитам: "Хора, защо слагате тези външни щори? Студено ли ви е и ако е така не смятате ли, че пускането на парното е по-добро решение? Много са грозни и ужасно прецакват фасадата на блоковете!!!"

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010 10:31 

ако са кафяви няма проблем
те хората точно затова търсят ТАЛ и говорят за РАЛ номер

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010 10:56 

Да, точно за кафяви става проблем - RAL8016. Така както е записано в договора за мениджмънт на комплекса няма проблем да се сложат такива външни щори. Аз не мисля, че загрозяват по някакъв начин, при условие, че цвета е същият като на дограмата и се вписва в цветовете на фасадата. Иначе удобствата са - много по-ефективно спира слънцето - особено със чупещо се рамо, допълнително пази дограмата.

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Юли 2010 18:24 

Dimo Nikolov написа:
Бих искал да попитам: "Хора, защо слагате тези външни щори? Студено ли ви е и ако е така не смятате ли, че пускането на парното е по-добро решение? Много са грозни и ужасно прецакват фасадата на блоковете!!!"

Свободно!

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Юли 2010 16:57 

myrshavija написа:
Dimo Nikolov написа:

Свободно!

Наистина ми е интересно да чуя отговора на въпроса ми.
Факт е, че като цяло човечеството се връща към корените си и някои хора искат жилищата им да приличат на праисторическите им домове - потънали в мрак, но пък от друга страна в световен мащаб най-новите тенденции в архитектурата са с изцяло стъклени фасади. Тогава да ви видя как ще сложите щори - но най-вероятно и там ще измислите нещо...

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Юли 2010 19:51 

Ще се опитам да ти отговоря. Относно светлината, на мен понякога ми се налага да работя до късно или направо по малките часове, после имам нужда от пълноценен сън, който мога да получа единствено в затъмнена стая. Аз лично не виждам друг по-ефективен начин за скриване от сутрешното слънце печащо източното изложение. Вярно могат да се сложат тежки завеси, но на тези малки стайчета ще стоят странно. Иначе когато преценя, мога да вдигна щорите. Още нещо, дограмата се отваря много лесно - например недобросъвестен съсед прескача през балкона ти и с една отвертка е за 2 мин вътре. Щорите ще го затруднят допълнително и най-малкото ще вдигне повече шум. Лятно време щорите спестяват пари за климатик. А в края на краищата след като на общото събрание никой е нямал нищо против всеки да има правото да ги монтира, ако са в цвета на дограмата не виждам никакъв проблем. Иначе "На вкус и цвет, товарищей нет..."

Върнете се в началото
Offline Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Юли 2010 20:57 

Няма нищо по-ефикасно от външните щори. До сега нито физиката, нито химията е измислила. Съвременните сгради проектирани изцяло със стъклени фасади използват други методи за борба със парещите летни слънчеви лъчи, но как по-точно оставям на Вие сами да научите :) :)

Върнете се в началото
Offline Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]  Модератор: 282 A 7.2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа